sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Paistetut muikut

Enpä tiennyt aiemmin, että paistetuista muikuista voi tulla itse tehtynä aivan yhtä hyviä kuin torilta ostetut ovat. Toisaalta, miksi ei voisi kun ruoka on niin yksinkertainen. Idea ja ohje tuli Ulla-kälyltä, joka oli paistanut muikkuja monta kertaa.

Perkasin kalat (pää ja sisälmykset pois) ja kierittelin ne jauhoseoksessa, jossa oli desi ruisjauhoa, desi vehnäjauhoa ja ruokalusikallinen jauhettua merisuolaa. Paistoin muikut voissa melko kuumalla valurautapannulla. Lopputuloksena oli pinnasta rapeat ja sisältä mehukkaat muikut, jotka oikeasti oli ihan yhtä hyviä kuin Kuopion torilla.

Hyvää, helppoa ja halpaa. Ainoana miinuksena oli kotona loppu päivän leijuva voissa paistetun kalan haju...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti