sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Äyriäis-fenkolisalaatti

Tietysti kun on kesä, pitää syödä salaattia. Toisaalta kun lämpömittarissa on 12 astetta ja vettä tulee melkein koko ajan, sitä kaipaa jotakin hiukan ruokaisampaa kuin pelkkää jäävuorisalaattia ja basilikaa (joka ei tällä hetkellä voi ulkona kasvimaalla ollenkaan hyvin).

Tämä on hyvä ja ruokaisa kylmän kesän salaatti.

suuri fenkoli
puolikas punasipuli
limen mehu ja kuori
2 valkosipulin kynttä
tilliä
silolehtipersiljaa
punainen chili
3 rkl oliiviöljyä
jättikatkaravun pyrstöjä
kampasimpukkaa
1 tl sumakkia
suolaa

Halkaise fenkoli ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Sekoita astiassa fenkolit, pilkottu punasipuli, limen mehu ja kuori, valkosipuli, tilli, persilja, chili sekä pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja puoli teelusikallista suolaa. Jätä tekeytymään.

Öljyä ravun pyrstöt ja kampasimpukat ja grillaa ne nopeasti parilalla. Mausta suolalla ja lisää salaattiin. Lisää sumakki päälle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti