tiistai 30. kesäkuuta 2009

Makrillia paprikalla, persiljalla ja valkosipulilla

Fileerasin makrillin "perhoseksi", eli poistin ensin kylkiruodot, jotka lähtivät irti melkein itsestään. Tein viillot selkäruodon molemmin puolin ja poistin selkäruodon, minkä jälkeen poistin vielä muut jäljelle jäävät ruodot. Lopputuloksena oli oikeastaan kaksi fileetä jotka olivat selästä kiinni toisissaan.

Suolasin makrillin ja paistoin sen pannulla öljyssä molemmin puolin. Puristin kypsän kalan päälle sitruunaa, ripottelin noin teelusikallisen savustettua paprikaa, yhden pieneksi kuutioidun raa'an valkosipulin ja silputtua silolehtipersiljaa.

Kokonaisuus oli todella hyvä. Makrillin rasvaisuus ja kalamaisuus ei ollut ollenkaan niin vallitseva kuin joissain ravintola-annoksissa, vaan maku oli tasapainoinen ja pehmeä.

Kalan kanssa tein kikhernesalaattia, jossa tällä kertaa oli mukana kevätsipulia, tuoretta chiliä, säilöttyä sitruunaa ja reippaasti tuoretta rakuunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti