keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Porsaan sisäfile grillissä

Tämä oli kesän ensimmäinen varsinainen barbeque. Jauhoin morttelissa jeeraa, mustapippuria, kuivattua chiliä sekä fenkolin siemeniä ja maustoin seoksella porsaan sisäfileen.

Barbeque-kastikkeen sovelsin onnistuneesti ihan päästä ja käsillä olleista aineista. Erilaisia ohjeitahan löytyy varmaan miljoonia, mutta tietyt perusasiat ovat samat. Kaikissa ohjeissa on jotakin makeaa, jotakin hapanta, jotakin suolaista ja mausteita. Kastiketta tehdessä on vähän samanlaista vapaus kuin makkaranteossa: jos perusasiat ovat kunnossa niin kaikkea voi kokeilla, eikä lopputulos voi mennä kauhean pieleen.

Tärkeintä kastikkeen käytössä on, että sitä valelee vasta loppuvaiheessa lähes kypsän lihan pintaan, sillä kastikkeessa oleva sokeri palaa helposti kuumassa grillissä.

BBQ-kastike

2 dl appelsiinimehua
1 dl sherryviinietikkaa
1 dl ketsuppia
3 rkl siirappia
1 rkl worchester-kastiketta
1 tl savustettua paprikaa
pari tähtianista
suolaa

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä hiljakseen pienellä lämmöllä parikymmentä minuuttia eli kunnes kastike alkaa saostumaan. Tarkista suola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti