torstai 16. heinäkuuta 2009

Salviakanaa, perunoita ja selleriä

On harmi, että kaikkein parhaiten kasvavia yrttejä ei oikein osaa kunnolla hyödyntää. Itselläni salvia kuuluu juuri niihin, joita on jotenkin vaikea käyttää kovin innovatiivisesti. Toiset yrtit, kuten persilja ja minttu, taas tuntuvat sopivan ihan mihin tahansa ruokaan. Tässä perinteistä salviakanaa, johon selleri tuo vähän vaihtelua.

Pilkoin uudet perunat lohkoiksi, sellerin ranskanperunan kokoisiksi paloiksi ja kumosin ne vuokaan, jonka pintaa olin hieronut valkosipulinkynnellä. Laitoin satsin uuniin kypsymään.

Kuumensin pannulla oliiviöljyä ja voita ja paistoin kanat nopeasti. Lisäsin pannulle tuoreet salvian lehdet, lorauksen valkoviiniä sekä vähän balsamicoa ja annoin nesteiden haihtua hetken. Lisäsin kanat liemineen vuokaan perunoiden ja sellereiden päälle ja paistoin uunissa kypsäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti