tiistai 28. heinäkuuta 2009

Uunitomaatti

Vaikka tomaattien sesonki pitäisi olla käsillä, olivat kaupan tomaatit silti kurjan kovia ja omenanmakuisia. Eipä oikein tehnyt mieli raakana syödä. Paahtamalla niihin sai onneksi vähän makua, ja kyllähän ne siinä vähitellen myös pehmenivät. Vuoan pohjalle jäi melkoisesti lientä, johon on hyvä dipata leipää.

tomaatteja
kirsikkatomaatteja
pari punasipulia
suippopaprika
timjamia
rosmariinia
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Laita vuoka uuniin ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Lohko tomaatit ja puolita kirsikkatomaatit. Pilko paprika ja punasipulit. Valuta kuuman vuoan pohjalle reilusti oliiviöljyä, kumoa kasvikset vuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää mukaan timjamia ja rosmariinia ja sekoita. Paista uunissa vartin verran kunnes näyttää hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti