keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Vihreä kanacurry

Tässä taas ruoka, joka on täydellisen hyvää, mutta varmaan aivan yhtä epäautenttista.

Intiassa en ole ikinä käynyt, joten currykokemukseni perustuvat lähinnä Helsingin ja Lontoon ravintoloihin. Hassua, että Lontoota ajatellessani ensimmäisenä mieleen tuleva tuoksu on juuri curry. Kaupungissa kun on intialaisia ravintoloita varmaan yhtä paljon kuin Delhissä.

Ohjeeni ei ole suoraan mistään kirjasta, vaan ihan omassa koekeittiössäni kehitetty. Maun mukaan olen toisinaan lisännyt myös tuoretta chiliä ja raastettua inkivääriä. Toimii myös ilman.


maapähkinäöljyä
mustia sinapinsiemeniä
pari rkl vihreää currytahnaa (AROY-D Green Curry Paste)
kanaa
pari sipulia
pari tomaattia
vajaa purkki kookosmaitoa
pari kolme
desiä kanalientä
pieni paprika
pieni kourallinen vihreitä papuja


basmatiriisiä
limeä
tuoretta korianteria

Kuumenna öljy padassa ja paista sinapinsiemeniä, kunnes ne alkavat poukkoilemaan. Lisää currytahna ja anna sen kuumentua. Ruskista kanoja sinapinsiementen ja curryn kanssa.

Kuori sipulit, lohko ne neljään osaan ja aja tehosekoittimessa hienoksi. Tee tomaateille samoin (paitsi ettei niitä tarvitse kuoria). Sekoita sipulisilppu ja tomaattimurska pataan. Lisää kookosmaito ja kanalientä sen verran, että nesteen määrä tuntuu sopivalta. Sopivaan määrään vaikuttaa paitsi se mistä tykkää, myös se, paljonko tomaateista sattuu nestettä tulemaan.

Kiehauta curry ja lisää pilkottu paprika ja pavut. Anna porista hiljakseen, kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä.

Curry on sekä mausteinen että myös melko raskas, varsinkin jos kookosmaitoa on annostellut runsaalla kädellä. Lime harmonisoi hapokkuudellaan makupaletin täydellisesti, joten puristan itse limeä suoraan lautaselle annoksen päälle.

4 kommenttia:

  1. Jos sulla on silolehtipersilja, minttu ja sitruuna, mulla on kortsu, lime ja kookos. Rakastan ruokia, joissa on noita kolmea.

    VastaaPoista
  2. Match made in heaven! Tietyt ruoka-aineet vaan täydentää toisiaan kuten myös tomaatti, oliiviöljy ja balsamico. Tai inkivääri, chili ja valkosipuli...

    VastaaPoista
  3. Siis mita! Juuri olin alkamassa kirjoittelemaan talla viikolla kokkailemastani kana-currysta!! Great minds think alike. Omani ei kyllakaan ollut vihrea, ja ei muutenkaan oikein onnistunut taysyin mutta ihan hyva perus-curry kuitenkin mita voi soveltaa kaiken tyyppiselle lihalle tai kalalle. Green curry on kylla aina ihanaa ja kuten jo mainittu: kookos-lime-korianteri ihan pettamaton combo!

    VastaaPoista
  4. Hei. Thai vaimoni opetti minulle helpon ja nopean kana curryn.

    Pannuun ruokaöljyä ja vihreää thai currypastaa 1rkl
    ja broilerin filesuikaleita 200..300g. Paista kunnes liha kypsää. Lisää pienessä määrää kiehuvassa
    vedessä liotettua 2..3 kpl lime lehteä ja munakoiso kuutioita 1 cm kokoisia. Hauduta kunnes koisot kypsiä.Sitten lisää 1 dl kookosmaitoa ja kiehauta älä keitä. Lopuksi laita thai kalakastiketta 2-3 rkl.
    Syö vaikka perunoiden tai jasmiiniriisin kanssa.

    Jasmiiniriisi laitetaan kiehuvaan veteen ja sekoitetaan vain aluksi. sitten levy pienelle ja annetaan hautua kattilassa kypsäksi.

    nam nam

    VastaaPoista