torstai 29. heinäkuuta 2010

Kurkkulisuke grilliherkuille

Kuten aikaisemmin jo mainitsin, ei kesän ruokia ole juurikaan tullut suunniteltua etukäteen. Useimmiten kaupasta nappasi mukaan hyviä kasviksia ja lihaa tai kalaa grillattavaksi.

Kehittelin kesän aikana kevyttä ja raikasta lisuketta mausteisille ja raskaille grilliherkuille. Kurkku kuului tähän itsestäänselvästi. Chili ja valkosipuli toivat hiukan terää. Minttu ja ruohosipuli taas ovat aina hyviä ja sopivat hienosti tähänkin. Lisäksi niitä sai kivasti napsittua pihalta.

Näillä keleillä tällainen lisuke maistui pihvinkin kanssa huomattavasti paremmin, kuin vaikkapa uunissa paahdetut juurekset.


puolikas kurkku
tuore punainen chili

pieni valkosipulinkynsi
pieni nippu ruohosipulia ja minttua silputtuna
pari rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
ripaus suolaa

Halkaise chili ja poista siemenet. Pilko chili, kurkku ja valkosipuli. Yhdistä kulhossa kaikki ainekset. Jos ehdit, niin anna tekeytyä jääkaapissa jonkin aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti