lauantai 15. lokakuuta 2011

Kuhaa iltapalaksi



Iltapäivä kului odotettua pidemmälle livemusiikkia kuunnellessa ja laattakauppoja kierrellessä. Kotiin tullessa päivällisaika oli auttamattomasti ohi. Jääkaapissa odottavia kuhafileitä olisi ollut sääli seisottaa seuraavaan päivään, joten valmistin niistä vähän tukevamman iltapalan päivällissuunnitelmia karsimalla ja yksinkertaistamalla.

Vaikka olikin älyttömän hyvää, niin jälkikäteen tuli mieleen, ettei kalan paistaminen ole kaikkein järkevintä, jos seuraavan kerran pääsee suihkuun maanantaiaamuna…


2-3 kuhafilettä
suolaa
oliiviöljyä ja voita paistamiseen

pieni kourallinen kalamata-oliiveja
pieni kourallinen grillattuja paprikoita
pari rkl mantelilastuja
pari isoa kaprista

nippu silolehtipersiljaa (ilman varsia)
pieni valkosipulinkynsi

oliiviöljyä
suolaa


Suolaa kalat ja siirrä jääkaappiin.

Laita persilja ja valkosipuli tehosekoittimeen ja aja hienoksi. Lisää koneen käydessä ripaus suolaa ja pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Kaavi tahna kulhoon ja sekoita lusikalla joukkoon niin paljon oliiviöljyä, että seos on sopivan juoksevaa.

Halkaise oliivit ja leikkaa paprikat ohuiksi siivuiksi. Yhdistä kulhossa.

Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla kunnes saavat vähän väriä.

Paista kalat ja kokoa lautaselle viimeistellen kapriksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti