lauantai 24. maaliskuuta 2012

Työmiehen lauantaisalaatti


Viime aikoina meillä on keittiössä käytetty enimmäkseen höylää, iskuporakonetta ja vasaraa. Eikä niitäkään kovin ahkerasti. Nyt, kun olemme muuttanut taloon, jossa on tarkoitus elää "loppuelämä", ei onneksi ole kiire saada kaikkea heti valmiiksi. Jos nyt edes jotain saisi joskus valmiiksi...

Höyläyksen lomassa (kuvassa ei siis ole parmesaani, vaan ihan puuta) tein salaatin perinteiselle pastaohjeella korvaten yksinkertaisesti spagetin salaatilla.


pari palaa kuivahtanutta vaaleaa leipää
pala kylmäsavustettua possunkylkeä tai pekonia

(oliiviöljyä)
1 iso valkosipulinkynsi
pieni nippu silolehtipersiljaa
salaattia
fetaa tai stiltonia



Murra leivät ja leikkaa pekoni paloiksi. Paista kuumalla pannulla ja lisää tarvittaessa öljyä. Lisää pilkottu valkosipulin kynsi ja paista vielä hetki. Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon silputtu persilja.

Asettele lautaselle salaatti ja kääntele joukkoon pekoni-leipäseos. Murra päälle fetaa tai stiltonia.

2 kommenttia:

  1. Heti kuvan nähdessäni ihmettelin, että onpas jännän näköinen uusi parmesaaniraastin :D

    Asumme 100-vuotiaassa talossa ja aika monta remonttia on koettu, joten voimia sinne!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Omenaminttu! Sä varmasti tiedätkin miten remontit ja vanhassa talossa asuminen kasvattaa hermoja ja keskeneräisyyden sietämistä.

    VastaaPoista