sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Hanhenrintaa ja punakaalta



Vaikka se vei aikaa, kannatti ehdottomasti kyniä syksyllä hankkimamme hanhi, sillä sen nahasta tuli rapea ja herkullinen kuori rintaviipaileille. Toinen ja helpompi vaihtoehto olisi ollut vetää nahka höyhenineen pois. Mehukkaan lihan kyytipojaksi sopi pehmeäksi hautunut punakaali, jolle appelsiini ja inkivääri toivat sopivasti itämaista vivahdetta.

Hanhesta on vielä käyttämättä siipipalat, toinen rintapala ja koipi. Ja maksa, joka on varsin hyvän kokoinen, vaikka lintu oli saanut syödä juuri silloin kun sitä huvitti ja sellaisen määrän kuin sen kulloinkin teki mieli. Paljon syömistä yhdessä linnussa siis. Kalkkunaan verrattuna hanhi on ollut selkeästi punaisempi ja rasvaisempi lintu.

Hanhenrinta oli punakaalilla höystettynä kevyttä ja maukasta, sopivasti täyttävää. Juuri sopivaa orastavan kevään sunnuntaipäivälliseksi. Voisi toimia hyvin myös huoneenlämpöisenä "salaattina".


1 iso valkosipulin kynsi
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
oliiviöljyä
1/2 punakaali
1/2 dl punaviiniä
2 rkl rusinoita
2 kevätsipulia

1 appelsiinin kuori ja puolikkaan mehu
suolaa

1 hanhenrinta

suolaa ja mustapippuria

Kuori inkivääri sekä valkosipuli ja raasta hienoksi. Kuullota niitä hetki padassa oliiviöljyssä. Lisää joukkoon suikaloitu punakaali, punaviini ja rusinat. Mausta suolalla. Kypsennä kaalta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kymenisen minuuuttia kunnes se kypsyy ja pehmenee.

Kuivaa hanhen rinta talouspaperilla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Aseta liha kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin ja paista reilulla lämmöllä, kunnes nahka ruskistuu ja rasva sulaa pannulle. Käännä liha ja jatka kypsennystä 175 asteisessa uunissa lihan koosta riippuen 5-8 minuuttia.

Viimeistele annos appelsiininkuorella, kevätsipulilla ja appelsiinimehulla.

2 kommenttia:

  1. Ai että herkullisen näköistä! Kunhan Hyväntuulen pihvit http://hyvatuuli.fi/ on pakasteesta pelastettu lautaselle, rupean kuikuilemaan hanhea lihakaupan tiskiltä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Mielenkiintoinen tuo Hyvätuuli. En ole siihen aikaisemmin törmännytkään.

    VastaaPoista