lauantai 6. helmikuuta 2016

Peuraragu


Maalla-asumisen hyviä puolia: illalla saattaa saada soiton, että naapuri olisi tuomassa vähän lihaa ja kohta huomaa pakkaavansa kymmenen kiloa peuraa ja kaurista pakkaseen. Tällä kertaa ei tullut fileitä, mutta senkin edestä keitto- ja patalihoja.

Valmistin samantien peuran kaularangasta (2,5 kg) raguun hauduttamalla lihaa ensin yön yli noin 100 asteisessa uunissa ja repimällä lihat irti pataan. Joukkoon lisäsin silputun sipulin, valkosipulinkynnen, pari laakerinlehteä, tomaattipyrettä ja tölkillisen kuorittuja tomaatteja sekä pari desiä punaviiniä. Haudutin pataa kansi raollaan pari tuntia kunnes koostumus oli sopivan kokoonkeittynyt. Lopuksi mukaan meni kourallinen silputtua basilikaa.

Täysin päinvastaista lihaa kuin filee, mutta loistavaa omalla tavallaan: pitkä- ja paksusyistä, mutta pitkässä kypsennyksessä periksiantanutta ja pehmennyttä.

4 kommenttia:

  1. Teillä on parempi maa kuin meillä. Ei ole meidän naapureilta saatu ikään mitään. Paitsi irtokissoja ja kurapesu ohiajaneesta autosta.

    VastaaPoista
  2. Miten olette nuo kissat valmistaneet?

    VastaaPoista